Vierhuizen kan van start met 15.000 euro van Oranjefonds

Met de toezegging van € 15.000,00 van het Oranjefonds als bijdrage is de Vereniging Dorpsbelangen Vierhuizen van start gegaan met de revitalisatie en verbouw van dorpshuis ´t Vierhuis. Afgelopen jaar is er hard gewerkt de plannen te ontwikkelen en uit te schrijven, tekeningen te maken (met dank aan Irma scheffers) om de benodigde fondsen voor dit project bij elkaar te krijgen. Met bijdragen van Elk Dorp een Duurzaam Dak en het Scholten-Kammingafonds is de basis gelegd en met de toezegging van het Oranjefonds kunnen de Vierhuisters definitief aan de slag.

Afb Verbouw Dorpshuis Vierhuizen

De afgelopen weken zijn er al de nodige vrijwilligers aan de slag geweest met diverse soorten sloopwerk, afvoeren van puin en het plaatsen van nieuwe muren. Dit alles onder leiding van het bouwteam gevormd door de plaatselijke aannemer Klussenbedrijf Jaap van Dijk, Erjan van der Wiel (EW elektrotechniek), Klaas Lasthuis, KlaasJacob Oorburg (installatiebedrijf Oorburg Zoutkamp) en Marten & Irene Japenga (projectvoorbereiding/begeleiding).

´t Vierhuis is een multifunctioneel gebouw waar vele dorpelingen gebruik van maken tijdens de activiteiten die verenigingen en commissies door het jaar heen organiseren. Een belangrijke verbindende functie die sterk bijdraagt aan de leefbaarheid in het dorp. Tot in de jaren 80 deed het gebouw dienst als schoolgebouw. Door de afname van het aantal leerlingen werd de school gesloten en kon de dorpsgemeenschap het gebouw van de gemeente kopen om er een dorpshuis van te maken. Destijds ook door vele vrijwilligers uit het dorp een prachtig toneelgedeelte aangebouwd en er is een grote zaal gecreëerd met dansvloer, een vast biljart en gezellige bar met keuken. Inmiddels 30 jaar verder waren de sanitaire voorzieningen, bar en keuken wel aan een opknapbeurt toe. Er komt nu ook een invalidentoilet en aanpassingen om drempels te slechten.

Door intern te schuiven met een aantal ruimten ontstaat er straks een ruime nieuwe berging. Maar ook een grotere keuken, waar bijvoorbeeld kookclubjes gebruik van kunnen gaan maken. De toiletgroepen worden volledig vernieuwd met hangwc´s en nieuwe betegeling. De zaalindeling wordt aangepast aan de gemiddelde groepsgrootte, door het plaatsen van een nieuwe panelenwand, de kozijnen en muren worden van een nieuw laagje verf voorzien en de vloer en het plafond worden ook geheel vernieuwd. Uiteraard wordt tijdens alle werkzaamheden ook gedacht aan de duurzaamheid door het toepassen van goede isolatie van de wanden, waterbesparende toiletten, inductiekookplaat, energiezuinige apparatuur, dubbelglas in de te vernieuwen (kunststof) kozijnen en dergelijke.

De bar zal vergroot worden, zodat er tijdens feestavonden en partijen er sneller bediend kan worden en de bar en keuken ook meer bij de zaal betrokken zijn. Naast de door meerdere partijen toegezegde subsidies zullen de Vierhuisters zelf ook flink aan de slag moeten en hun bijdrage in manuren leveren. Om de begroting sluitend te krijgen organiseert de dorpsvereniging bovendien een grote verloting op 30 september met 1000 loten en meer dan 25 mooie prijzen zoals:

en nog vele andere prijzen: Prijzenpakket Verloting Dorpshuis Vierhuizen.

Loten verkrijgbaar o.a. bij Jaap Lasthuis en B&B D´Olle Pastorie.

Buiten de verloting om is er nog een speciale prijs ter beschikking gesteld door Jelle Bos van ´Beleef Lauwersoog´ : Een Rescuebootexpeditie op Wad en Noordzee voor 12 personen.

Op 30 september wordt het vernieuwde Vierhuis ´s middags officieel door burgemeester Koos Wiersma geopend.

Revitalisatie en verbouw van het dorpshuis mede mogelijk gemaakt door

Logo Elk Dorp Een Duurzaam Dak Logo Oranje Fonds

Logo Scholten Kamminga Fonds

Inhoud

Mededelingen home